Vastuullisuus

Korkealaatuiset, vastuullisesti Euroopassa tuotetut raaka-aineet, oma kotimainen tuotanto sekä ympäristön, ihmisten ja eläinten kunnioittaminen takaavat tuotteidemme vastuullisuuden hyvälle tasolle. Meille vastuullisuus on ennen kaikkea tapa toimia ja jatkuva oppimisprosessi. Pyrimme kaikessa päätöksenteossa toimimaan järkevästi ja niin, että vaikutuksemme ympräistölle ja yhteiskunnalle olisi positiivinen ja kuormitus mahdollisimman pieni.

Lapin luonto on meille ehtymätön inspiraation lähde ja haluamme itse osaltamme innostaa ihmisiä siitä nauttimaan ja ulkoilemaan –kelistä piittaamatta, oikein varustautuneena ja pipo päässä. Valmistamme laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotteita, jotka palvelevat omistajaansa oikein hoidettuina pitkään. Oma tuotanto ja säästeliäisyys kaikissa raaka-aineissa auttaa meitä valmistamaan tuotteita, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset.

Valitsemme raaka-aineemme ja yhteistyökumppanimme huolellisesti ja pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan resurssien tuhlaamisen ja ympäristön turhan kuormittamisen. Valmistamamme tuotteiden pääasiallinen raaka-aine on 100 % merinovilla, joka on merinolampaan pitkäkuituista ja hienoa alusvillaa, ominaisuuksiltaan hieno ja arvokas materiaali. Jotta saisimme kaiken materiaalin hyödynnettyä, emme uusi värikarttaa joka sesonkiin vaan käytämme materiaalit loppuun niin, että materiaalihävikkiä ei käytännössä synny. Jokainen pipo käy läpi laaduntarkastuksen ennen kuin se lähetetään eteen päin asiakkaalle. Jatkuva tuotekehitys ja laaduntarkkailu ovat tärkeä osa tuotantoprosessiamme.

Olemme 100 % kotimainen yritys ja tuotteemme valmistetaan alusta loppuun omalla tehtaallamme Meri- Lapissa. Meille on kunnia-asia, että työllistämme tekstiilialan ihmisiä Pohjois-Suomessa ja olemme ylpeitä ammattitaitoisista, pitkään yrityksen palveluksessa olleesta henkilökunnasta. Oma tuotanto takaa sen, että Husky -tuotteita valmistavat työntekijät, joita kohdellaan oikeudenmukaisesti, joiden työympäristö on turvallinen ja jotka saavat työstään sopivan korvauksen.

Materiaalit

Tuotteidemme pääasiallista raaka-ainetta, 100 % merinovillalankaa emme valitettavasti Suomesta saa, joten hankimme materiaalin luotettavalta villatukkurilta Italiasta. Villa on vastuullisesti tuotettua ja mulesing-vapaata.

Ohuissa merinovillapipoissa, -kaulureissa ja -huiveissa käytämme suomessa valmistettua merinovillaneulosta ja ohuissa puuvillapipoissa Suomessa valmistettua puuvillaneulosta, jotka ovat molemmat OEKO-TEX® sertifioituja.

Neulokset meille toimittava kotimainen kumppani noudattaa suomalaisia ja eurooppalaisia ympäristölakeja, jotka kieltävät tehokkaasti haitallisten kemikaalien käytön. Materiaaleille myönnetty OEKO-TEX® 100 sertifikaatti takaa, että materiaali on tutkitusti haitta-aineeton eikä sisällä haitallisia torjunta-aineita, raskasmetalleja tai formaldehydiä.

Myös osassa tuotteita käyttämämme vuorimateriaali, polyesteri-fleece, joka tulee Puolasta, on OEKO-TEX® sertifioitua.

Pipoihin ulkopuolelle ommeltavat merkit ostamme ruotsalaiselta Nilörniltä. Heidän vastuullisuusraporttiinsa voi tutustua täällä.

Pipoihin sisälle tulevat hoito-ohjelaput teetämme turkulaisella perheyrityksellä, Etikettituotteella ja ne valmistetaan Suomessa.

 

Pakkausmateriaalit

Pyrimme vähentämään tuotteiden pakkaamisesta aiheutuvaa jätettä ja kierrätämme mahdollisimman paljon pakkausmateriaaleja. Vältämme muovin käyttöä, emmekä esimerkiksi pakkaa yksittäisiä tuotteitamme muoviin. Pakkauslaatikoita käytämme uudestaan niin kaun kun ne toimivat, kuitenkin aina niin että tuotteen puhtaus ja laatu säilyy erinomaisena myös asiakkaalle kuljetuksen aikana.

Työ vastuullisuuden ja resurssien hyötykäytön suhteen jatkuu edelleen. Pyrimme kaikessa päätöksenteossa valitsemaan aina vähiten ympäristöä, ihmisiä ja eläimiä vähiten kuormittavan vaihtoehdon niin, että toiminnallamme olisi mahdollisimman positiivinen vaikutus tässä yhteiskunnassa.

Ostamalla Husky tuotteen, teet vastuullisen valinnan ja edistät suomalaisen designin ja työn säilymistä Suomessa.

Tiesitkö että Husky pipot valmistetaan Suomessa ?