Materiaalit

Korkealaatuiset, vastuullisesti tuotetut raaka-aineet ovat tuotesuunnittelumme lähtökohta. Husky-tuotteet valmistetaan pääasiassa 100 % merinovillasta. Tiettyjen ominaisuuksien aikaansaamiseksi käytetään myös muita materiaaleja, kuten polyesteri-fleeceä, polypropeeni-neulosta, puuvillaa ja villa-akryyli-lankaa.

100 % Merinovilla

Merinovilla on merinolampaan pitkäkuituista ja hienoa alusvillaa. Merinovilla on villalaaduista pehmeintä ja miellyttävimmän tuntuista eikä se kutita herkkääkään ihoa. Villalle luontaisesti se säilyttää kyvyn lämmittää myös kosteana, eikä se kerää itseensä helposti bakteereita.

Huskyn käyttämä villa hankitaan luotettavalta villatukkurilta Italiasta ja se on 100 % mulesing – vapaata. Mulesing – vapaa tarkoittaa sitä, että merinolampaille ei tehdä kivuliasta kirurgista loiseläimiä karkottavaa toimenpidettä tehokkaamman villan tuotannon nimissä.

50 % villa 50 % akryyli

Villa-akryyli -sekoitteessa, villan sekaan on kehrätty puoleksi akryyliä, joka on teollisesti valmistettu villan kaltainen lämmin synteettinen kuitu. Akryyli on helppohoitoinen ja kestää paremmin esimerkiksi UV-säteilyä kuin villa. Akryyli tekee villaneuloksesta kestävämmän ilman että villan hyvät ominaisuudet kärsivät.

Fleece

Osassa tuotteitamme, lämmittävyyttä on lisätty käyttämällä fleece-vuorta. Vuori voi olla joko koko päähineessä tai vain alaosassa, jolloin se lämmittää hyvin otsaa, korvia ja pään takaosaa. Harjattu ja pehmeäpintainen fleece on 100 % polyesteriä. Materiaali on lämmin ja miellyttävän tuntuinen, eikä se kerää itseensä kosteutta vaan lämmittää myös kostuessaan. Käyttämämme fleece on OEKO-TEX® 100 sertifioitu.

Polypropeeni

Ohutta polypropeenineulosta käytetään vuorimateriaalina aktiiviseen urheiluun tarkoitetuissa pipoissa. Kevyt ja kestävä polypropeeni on hyvä lämmöneriste ja siirtää tehokkaasti kosteutta iholta kankaan pinnalle, minkä ansiosta se on erinomainen kuitu urheiluvaatteisiin.

 

Tiesitkö että Husky pipot valmistetaan Suomessa ?